Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Így készítheted el a legcukibb netes mémet körömminta gyanánt!

 

nyan-cat-korom-281.jpg

A Nyan cat az egyik legcukibb netes mém. Naná, hogy ebből is tudunk körömmintát csinálni. Kicsit trükkös, de a végeredmény miatt megéri rászánni az időt.

Amire szükséged lesz:

 • 1. Különböző színek a szivárványhoz (sárga, piros, zöld, lila, stb.) körömlakk
 • 2. Fekete, fehér, szürke, rózsaszín, barna körömlakk
 • 3. Pontozó, vékony ecset
 • 4. Alapozólakk, fényes fedőlakk
 • 5. Vastag műanyag zacskó, vagy fólia

  nyan-cat-korom-eredmeny.jpg

  Így csináld:

  Az alapozó felvitele után fesd sötétkékre körmeidet. Eztután fess egy-egy széles fehér sávot - ez lesz a szivárvány alapja. Erre fesd rá vékony ecsettel a különböző színű csíkokat (mindegyik ujjadon azonos sorrendben, és ügyelj, hogy hüvelykujjadon hosszában, és csak körmöd feléig csináld meg a szivárványt). A szivárvány alá és fölé festett kis fehér pöttyökkel jelezd a csillagokat.

  nyan-cat-korom-1.jpg

  Következő lépésként jön a trükk: Nyan cat testét ugyanis először nem a körmünkre festjük, hanem egy fólián csináljuk meg. Ehhez teríts le műanyag zacskót, vagy fóliát az asztalra, rögzítsd, hogy ne mozdulhasson el. Fehér lakkal jó vastag rétegben fess egy Nyan cat-sziluettet. (Egy kör összeér egy téglalappal, amiből kilóg négy láb, hátul meg a farok.) Majd, ha teljesen megszáradt, jöhetnek a színek. A téglalapot halvány barnára, a fejet, lábakat, farkat fesd szürkére.

  nyan-cat-korom-2.jpg


  Ha ezzel megvagy, a barna négyzetet fesd rózsaszínre, úgy, hogy picit látszódjon a barna szín, a testre tégy néhány piros pöttyöt. Majd az egész cicát húzd ki feketével - ehhez vékony ecsetet használj.

  nyan-cat-korom-3.jpg

  nyan-cat-korom-4.jpg

  Ha elkészültél a kihúzással, a cica arcát kell megfesteni. Vékony ecsettel, vagy pontozóval dolgozz; egy-egy pici fekete pötty a két szem és az orr, fektetett "E" betű a száj. A száj mellé két oldalra fess egy-egy pici rózsaszín foltot, a szemekre pedig fehér pöttyöt, hogy a cica felfelé nézzen. Ezután várj legalább egy órát, míg a mű teljesen megszárad. Hüvelykujjadra vigyél fel egy réget fedőlakkot, majd egy csipesszel nagyon óvatosan szedd fel a fóliáról a macsekot, és tedd rá a körmödre, mintha matrica lenne. Igazgasd el, és ha megszáradt, rögzítsd még egy réteg fedőlakkal. Kész is!

  nyan-cat-korom-5.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.